Petitie voor vrouwelijke Assassins in AC: Unity

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Petitie voor vrouwelijke Assassins in AC: Unity

Een online petitie is gestart na aanleiding van Ubisoft’s keuze om de speler geen keuze te geven voor een mannelijke- of vrouwelijke assassin in de aankomende Assassin’s Creed: Unity. In een korte tijd hebben al bijna 4000 man de petitie ondertekend.

Een kleine samenvatting van de afgelopen dagen rondom de nieuwe Assassin’s Creed game: de game werd tijdens de E3 getoond en al gauw werd er de vraag gesteld of het ook mogelijk is om met een vrouwelijke assassin te spelen. Ubisoft reageerde daarop met: “we hebben inderdaad nagedacht om die feature in de game te doen, maar dat zou betekenen dat we twee keer zoveel werk hebben met het maken van de playermodels”. Spelers en fans reageerden geschokt en al gauw was er een golf van negativiteit rondom de game en de ontwikkelaars. Een aantal fans begonnen een petitie om ervoor te zorgen dat vrouwen en etnische minderheden beter vertegenwoordigd zullen worden.

“Deze petitie is gestart om onze teleurstelling als Ubisoft fans weer te geven en het gebrek aan diversiteit van geslacht en kleur tussen de speelbare personages van Assassin’s Creed: Unity. Wij geloven dat een serie zoals Assassin’s Creed de diversiteit van de fans niet goed weerspiegeld door te zeggen dat er geen vrouwelijk assassins in de game zullen komen omdat het “een realiteit van het ontwikkelen van games” is. Ook is de mogelijkheid om een etnische minderheid te spelen niet in de game te vinden. Voor een game waarin 5000 verschillende NPC modellen te vinden zijn, is dit niet goed genoeg.”

Als je de mening deelt kan je hier de petitie vinden en ondertekenen. Misschien zullen genoeg ondertekeningen een verschil maken en zal Ubisoft de keuze overwegen.