Peter Moore: “Kojima en Konami moeten de strijdbijl begraven”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Peter Moore: “Kojima en Konami moeten de strijdbijl begraven”

Als het aan EA’s Peter Moore ligt moeten Hideo Kojima en Konami hun trots aan de kant schuiven en de strijdbijl begraven. Ondanks het feit dat Moore niet vies is van het nodige talent scouten denkt hij dat het beter is voor beide partijen als men elkaar gewoon een hand zou geven en weer op de oude voet verder zou gaan.

In een interview met Gamespot rees de vraag of Moore interesse had in het binnenhalen van Kojima, nu deze zijn banden met voormalig werkgever Konami verbroken heeft. In plaats van een volmondig ja gaf Moore een heel ander, diplomatieker antwoord.

“Ik heb altijd goed overweg gekund met Kojima-san. Ik heb aardig wat tijd met hem doorgebracht in mijn Microsoft tijd. Maar ik denk.. wat er nu aan de hand is.. ik vind dat ze gewoon elkaar een hand moeten geven en het moeten vergeten.

Naar mijn ervaring, en ik heb veel in Japan gewerkt, kunnen Kojima en Konami er wel uit komen. Zulke zakelijke relaties zijn in Japan typisch, en Kojima is een belangrijk deel van wat er allemaal heeft plaatsgevonden.”

De situatie waarin Kojima en Konami verkeren is overigens niet uniek volgens Moore, die erkent dat meerdere producers met grootse plannen zichzelf wel eens financieel in de nesten hebben gewerkt.

“Het is duidelijk dat Kojima en Konami in een rumoerige status verkeren, maar je kunt alles wat over Kojima Productions is gezegd wat betreft het overschrijden van een budget en een onafgewerkte game toepassen op meerdere mensen.

Iedere game die niet herhalend is zoals een EA Sports game, of iedere serie die niet ieder jaar verschijnt.. die kunnen eindeloos doorgaan. Er moet in die gevallen gewoon duidelijke afspraken worden gemaakt over wat het moet worden en wanneer het verscheept moet worden.

Wat Kojima en Konami betreft, die moeten gewoon de strijdbijl begraven.  Dan komt alles goed.”

Wat denk jij: Ziet Peter Moore het te rooskleurig in of kan de beste man wel eens gelijk hebben? Laat ons weten hoe jij erover denkt in de comments.