Peter Molyneux’s nieuwste game heet The Trail

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Peter Molyneux’s nieuwste game heet The Trail

Peter Molyneux heeft vandaag het nieuwste project aangekondigd van zijn studio 22 Cans, genaamd: The Trail. Wat de game zal zijn en waar het over zal gaan is niet bekend, wel dat het net als het vorige project van 22 Cans “Curiosity”, het een soort van sociaal experiment zal worden.

Molyneux kondigde het vandaag aan op het gaming festival “Fun & Serious Games” in Bilbao. Het zal een game worden voor mobiele systemen, zoals telefoons en tablets. De reden om weer een game te maken voor non-traditionele gaming platforms heeft te maken met het concept van de game zelf.

“Er is een grote kloof tussen spelers die Candy Crush spelen en mensen die regulier games zoals Call of Duty spelen. De software die gespeeld wordt is verschillend, maar de reden waarom men het speelt is hetzelfde: men wil de echte wereld ontsnappen naar een andere plek met plezier. Dat wil ik bereiken met The Trail, maar dan met een veel groter publiek”.

Wat voor concreets we kunnen verwachten is nog maar de vraag: als The Trail gaat lijken op Curiosity kunnen we een abstracte game, of zelfs sociaal experiment verwachten. Een project zoals de game Godus (die momenteel verkrijgbaar is op Steam via Early Acces) lijkt dit niet te worden.