‘Persona 5 zal een andere sfeer hebben’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Persona 5 zal een andere sfeer hebben’

Het vijfde deel van de niche JRPG-serie Persona werd in het afgelopen weekend onthuld en de makers laten weten dat hoewel de game vertrouwd aan zal voelen, de game een radicaal andere toon zal aannemen dan vorige delen.

Verwachtingen zijn hoog gespannen, dus hebben de makers alvast laten weten dat ze druk bezig zijn geweest met de game en dat we binnenkort media kunnen verwachten. Ook lieten ze weten dat de nieuwe game geen afstand zal doen van de “high school” achtergrond die zo tekenend is geweest voor de serie. Wel moeten we verwachten dat Persona 5 een andere “atmosfeer” zal hebben dan vorige delen. De karakters beginnen als slaven van de maatschappij en moeten losbreken van hun kettingen om zo een nieuwe wereld te beginnen. In hoeverre we dat letterlijk of figuurlijk moeten nemen liet Atlus niet weten; het bedrijf laat bijna niks weten over het verhaal van de game.

Er is alweer veel tijd verstreken sinds wat velen beschouwen als een van de beste JRPG’s aller tijden: Persona 4, maar Atlus heeft al veel tijd geïnvesteerd in de game. Zelfs toen er een kleine crisis op bleek te doemen toen Atlus te koop kwam te staan, bleef het team ijverig doorwerken. Afgelopen weekend was het hoge woord er echter uit en kunnen we de game in de winter van 2014 verwachten, zij het in Japan en exclusief voor de PlayStation 3. Westerse fans zullen nog langer geduld moeten hebben, maar als de kwaliteit van de voorgangers enige indicatie is zal het in ieder geval een verdomd goede reden zijn om die PS3 nog even langs de tv te laten staan, of er eentje goedkoop te verwerven nu de PS4 er aan komt.