Persona 5 uitgesteld naar zomer 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Persona 5 uitgesteld naar zomer 2016

Persona 5 zou aan het eind van 2015 uitkomen voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Nu we het einde van het jaar langzaamaan bereiken heeft ontwikkelaar Atlus door middel van een nieuwe trailer laten weten dat de game een half jaar wordt uitgesteld.

Voor de fans is het altijd snoepen wanneer er nieuwe media beschikbaar is van de populaire RPG-serie, maar deze keer is het meer bitterzoet. Atlus heeft weliswaar een nieuwe trailer gegeven van Persona 5, maar ook met de aankondiging dat Persona 5 2015 niet meer zal halen. De game is in plaats daarvan uitgesteld naar de zomer van 2016.

De nieuwe trailer toont veel nieuwe dingen. Zo zullen de steden waar je in verblijft niet langer meer in top-down view zijn, maar kan je er in 3D doorheen lopen. Er zijn nieuwe minigames en activiteiten te zien en veel gameplay van de dungeons en ook komt het dieven-gedeelte aan bod. De director van Persona 5, Katsura Hashino, liet al eerder weten wat het onderwerp van Persona 5 zou gaan worden.

“In de vorige game hadden we het verhaal van een groep van gerechtigheid die een slechterik achterna zat. Nu willen we dat omdraaien door een stel high school studenten achternagezeten te laten worden door het gerechtigheid waar zij in geloven. We proberen het dagelijkse leven van deze personages zo goed mogelijk neer te zetten.”