Persona 5 ook naar PlayStation 4

Persona 5 ook naar PlayStation 4

Het nieuwe deel van de Shin Megami Tensei sub-serie Persona zal niet alleen de PlayStation 3 aandoen, maar zal ook de stap naar next-gen maken en op de PlayStation 4 verschijnen.

Men vreesde dat wanneer Persona 5 (exclusief voor de PS3) eindelijk uit zou komen, de game op een grafisch vlak tegen zou vallen tegenover het nieuwe next-gen geweld. Net als dat Persona 4 zeer laat in de levenscyclus van de PS2 verscheen (2008), verschijnt Persona 5 ook heel laat in de levenscyclus van de PS3. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken: vanochtend kwam de aankondiging dat Persona 5 zowel op de PS3 als de PS4 zal verschijnen.

Er is nog maar weinig bekend over de nieuwe Persona, maar verwachtingen zijn nu al hooggespannen. Met Persona 3 zette de serie zich in het westen op de kaart en leverde Atlus een uitzonderlijk goede RPG af. Persona 4 deed het nog eens dunnetjes over dus hopen fans op een nog betere game als Persona 5 verschijnt. Er is maar weinig bekend over Persona 5: er is verteld dat restricties een grote rol in de game zullen spelen en dat de game wederom in een schoolomgeving zal plaatsvinden. In de PS4-aankondigingstrailer was de hoofdpersoon te zien in een trein op zijn weg naar school. De game lijkt zich af te spelen in de grote stad, waar Persona 3 zich afspeelde in de buitenwijken en Persona 4 op het platteland. Persona 5 staat gepland voor een release in 2015.