Persona 5 is onze Game van de Maand

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Persona 5 is onze Game van de Maand

Iedere maand zetten we bij Pixel Vault een titel in het zonnetje waarvan wij verwachten dat het een echte knaller gaat worden. Games als Mass Effect: Andromeda, Resident Evil 7 en Forza Horizon 3. Ook in april is dat niet anders. Dit keer geen verre reizen door het universum of historische veldslagen, maar het bijzondere leven van een Japanse student. Inderdaad: Persona 5 is onze Game van de Maand april.

Persona 4: Golden 
 Pixel Vault

Persona 4: Golden – Beregezellig

Vroegâh was alles beter! Kevin ging met de roze bril op terug naar 2009 2013 en testte of Persona 4: Golden de tand des tijds heeft doorstaan. Is de JRPG nog steeds tof anno 2017? Of kunnen we deze game maar beter stof laten happen achterop een plank?
Lees meer »
Persona 5 
 Pixel Vault

Persona 5 – Laat je verlangens vrij

Het verlangen is een bijzonder iets. Net als alcohol heel prettig zolang het er in beperkte mate is en in vele verschillende soorten. Laat de hoeveelheid echter te groot worden en het kan omslaan in iets heel erg naars. Dat blijkt maar weer eens na de vele uren in de nieuwste JRPG van Atlus: Persona 5. We gaven Kevin een exemplaar om te kijken, met de hoop dat hij zich niet in een coma zoop… gamende bedoelen we natuurlijk.
Lees meer »
Persona 5 is onze Game van de Maand

De clichés van JRPG’s – Magisch haar en onhandige wapens

Wat is het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘JRPG’? Misschien is het de afbeelding van Cloud met zijn rug naar de camera toe, terwijl hij naar het hoofdkantoor van Shinra kijkt? Of misschien zie je een van de vele vreemde wezens voor je die in JRPG’s voorkomen (waarom vecht je in Eternal Sonata tegen dansende uien? Wat zijn moogles überhaupt?). Wat dacht je van turn-based combat waar je met je party een voor een je vijanden aanvalt? In dit artikel lees je wat volgens ons de vier grootste clichés uit JRPG’s zijn.
Lees meer »
Persona 5 
 Pixel Vault

Persona voor beginners – Wat moet je weten over Persona?

Hoewel ontwikkelaars nog altijd hun stinkende best doen om met nieuwe IP’s op de proppen te komen, is het vaak makkelijker om ‘gewoon’ weer een nieuwe sequel te maken. Met vervolg op vervolg is het echter niet heel moeilijk om de draad kwijt te raken. In de serie Gamen voor Beginners duiken we in een specifieke serie om te kijken hoe het er voor staat en wat je allemaal moet weten voordat je in een nieuw deel duikt. Vandaag nemen we je mee naar Japan om in de wereld van Persona te duiken.
Lees meer »

Over Persona 5:

Persona 5 is onze Game van de Maand
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever:  Deep Silver
Genre: JRPG
Platform: PlayStation 4
Releasedatum: 4 april 2017
Meer informatie »