PDF-bestanden van Nintendo Labo vrij verkrijgbaar

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
PDF-bestanden van Nintendo Labo vrij verkrijgbaar

In januari van 2018 kondigde Nintendo een nieuw idee aan: Nintendo Labo. Het idee hiervan is dat je door middel van karton, creativiteit en je Switch nieuwe controllers en functies kunt maken voor de hybride console. Vooralsnog wisten we niet wanneer we de knutselpakketten konden verwachten, maar daar is verandering in gekomen.

Nintendo Labo verschijnt op 27 april in de winkels binnen Europa. Je kunt een pakket kopen met een kartonnen design, waar je dan mee aan de slag kunt. Nintendo heeft blijkbaar ook rekening gehouden met de karton sneller verslijt dan reguliere controllers. Daarom geeft Nintendo de sjablonen vrij via een PDF bestand. Hierdoor kun je de onderdelen die kapot zijn gegaan, zelf printen of uitsnijden in karton. Het enige wat je dan nog mist zijn de elastiekjes en andere kleine onderdelen die het geheel laat werken, maar deze zijn in principe ook makkelijk te verkrijgen.

Met de software die wordt geleverd bij Nintendo Labo kun je onder andere een piano bouwen en spelen en heb je de mogelijkheid om een exo-suit te bouwen. Bijzonder aan dit concept is dat je de Switch zelf moet gebruiken om je controllers te besturen, die je in de verschillende kartonnen constructies moet stoppen.