Pc-versie Sonic Mania per ongeluk alleen online speelbaar

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Pc-versie Sonic Mania per ongeluk alleen online speelbaar

Twee weken na de release op de Ninendo Switch en PlayStation 4, kunnen pc-gamers nu ook aan de slag met Sonic Mania. Er is alleen één probleem met de pc-versie van de game. Je moet online zijn om hem te kunnen spelen, terwijl Sega volhoudt dat de game bedoeld is om ook offline te kunnen spelen.

Wie Sonic Mania opstart op Steam zonder online te zijn, krijgt meteen de volgende foutmelding te zien: Steam user must be logged in to play this game. Het probleem ligt bij het digital rights management systeem Denuvo, dat door Sega is toegevoegd aan de game. Denuvo zorgt ervoor dat de game meteen op slot gaat wanneer je een poging doet om offline te spelen. Ondertussen geeft Sega via Steam aan dat het wel de bedoeling is dat de game offline gespeeld kan worden en dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

Sonic Mania is intended to be played offline, and we’re investigating reports on that.

Met Sonic Mania viert Sega de 25e verjaardag van de Sonic-franchise. De game is gemaakt in de stijl van de oude Sega Genesis Sonics en bevat ook meerdere geremasterde levels uit oude games. Sonic Mania verscheen op 15 augustus voor de Nintendo Switch en PlayStation 4 en op 29 augustus voor de pc.