Pc-versie Mafia III voorlopig gelimiteerd op 30 fps

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pc-versie Mafia III voorlopig gelimiteerd op 30 fps

Het duurt nog maar een paar uur voordat we los mogen in New Bordeaux met Mafia III, maar aan dat los gaan blijken enige beperkingen te zitten. De game draait namelijk maar op 30 frames per seconde op de pc, zo is gebleken. Het maakt niet uit of je het nieuwste van het nieuwste in je kast hebt zitten, want de game is softwarematig begrensd door 2K Games.

De limiet van 30 frames per seconde is ontdekt door PC Gamer, waar ze de nieuwe Mafia-game al in huis hebben. Wat ze ook probeerden met de instellingen: de game komt niet boven de 30 fps uit. Dit is aanzienlijk lager dan de meestal gewenste 60 frames per seconde. Op consoles wordt wel vaker met een fps-limiet gewerkt, omdat deze een vaste beperkte grafische kracht hebben. Pc’s kunnen echter veel krachtiger zijn en hebben een dergelijke limiet in veel gevallen niet nodig.

PC Gamer heeft inmiddels antwoord van 2K Games. Zij bevestigen dat er inderdaad een limiet op de frames per seconde zit in Mafia III. Ze zijn wel bezig om te zorgen dat deze beperking opgeheven kan worden en de game met 60+ fps te spelen is.