Pc-versie Crackdown 3, Quantum Break en Scalebound niet uitgesloten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pc-versie Crackdown 3, Quantum Break en Scalebound niet uitgesloten

De kans dat games als Crackdown 3, Quantum Break en Scalebound naar de pc komen is klein, maar niet geheel uitgesloten. Dit heeft Xbox CEO Phil Spencer te kennen gegeven in een interview met PCGamer.

De reden waarom hier in eerste instantie niet over gesproken is lijkt met onvoorziene omstandigheden te maken hebben. De games waren namelijk al in ontwikkeling genomen voordat Spencer zich ging toeleggen op pc-gaming met Windows 10. Spencer zelf legde het als volgt uit:

“In gevallen als Scalebound of Crackdown of Quantum Break, weet je, om gewoon eerlijk tegen je te zijn, we zijn met die games begonnen nog voor we echt keken naar uitbreiden naar Windows op de manier die ik voor ogen had toen ik hoofd van Xbox werd.

Om halverwege de cyclus naar die teams te stappen en zeggen: ‘Hey, trouwens, ik wil een platform toevoegen’ voelde niet echt aan als de beste manier om het beste resultaat uit de game te halen. Zij hadden een pad waar ze op zaten. Ik kan niet zeggen dat de games nooit naar Windows komen, maar op het moment zitten we op het pad om de games af te krijgen waar ze mee bezig zijn, en ik wil dat dat gebeurt. Deze games begeven zich op een pad, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Halo Wars 2, waar ik de mogelijkheid had om met de studio om de tafel te gaan zitten en te zeggen: ‘Dit is het doel. Dit is wat we willen gaan doen’.”

Om het interview netjes af te sluiten gaf Sepncer ook aan te beseffen dat niet iedere game zich laat lenen voor beide platformen. Sommige games zijn per definitie geschikter voor pc, de anderen voor de Xbox. Maar nu hij heeft aangegeven de pc-gamers tegemoet te willen komen met meer content op hun platform sluit hij absoluut niets uit.