Pc-versie Black Ops III geeft veel problemen

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Pc-versie Black Ops III geeft veel problemen

De release van Call of Duty: Black Ops III lijkt niet zonder problemen te verlopen. Spelers van de game klagen normaliter over lange wachttijden, veel lag en verschillende andere problemen, maar nu lijken de problemen zich vooral op de pc voor te doen.

Het officiële forum van Black Ops III en de Steam community forums worden overspoeld door klachten van veel gamers sinds de release eerder vandaag. De problemen zijn zeker niet klein te noemen, want voor een behoorlijk aantal mensen is de game onspeelbaar. De prestaties zijn ver ondermaats met extreme framedrops door een overactieve CPU en bij sommigen start de game niet eens op. Na het verschijnen van het logo gaat het beeld weer op zwart. Mocht het menu verschijnen waarin je kan kiezen tussen singleplayer, multiplayer en zombies, dan kan er niets worden geselecteerd.

Treyarch heeft laten weten dat ze van de problemen af weten en dat vooral de Intel Core i5-processoren problemen geven. Echter werd dit door de community direct ontkracht, want ook mensen met AMD-processoren lijken een kapotte Call of Duty te hebben. Verder wordt geadviseerd de game opnieuw te downloaden om het vastlopende menu op te lossen en er wordt door de community zelf druk gezocht naar tijdelijke oplossingen totdat het ontwikkelteam de eerste patch af heeft. Overigens lijkt er weinig aan de hand te zijn met de consoleversies van Black Ops III op een sporadische serverstoring na.