Pc-gebruikers zullen pc niet upgraden voor VR

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pc-gebruikers zullen pc niet upgraden voor VR

Valve heeft een enquête afgenomen om een aantal zaken omtrent VR te peilen. De vraag of pc-gebruikers van plan zijn om hun computer te upgraden om VR te draaien bijvoorbeeld, en of hun pc’s in de slaapkamer staan.

Op het VR sub-forum van Steam heeft Valve de enquête afgenomen. Dit heeft  de gigant gedaan om de situaties van mensen die van plan zijn om een VR-bril aan te schaffen beter te leren kennen. Uiteindelijk hebben meer dan 2.000 mensen de enquête ingevuld, wat tot een aantal interessante feitjes heeft geleid. Een daarvan is het feit dat 42% van de ondervraagden niet van plan is om hun computer te upgraden voor VR, tegenover 20% die van plan is om een volledig nieuw systeem te laten bouwen.

Interessanter dan dat is wellicht de vraag wáár de computer van de ondervraagden zich bevindt. Dit is met name belangrijk voor Valve’s Lighthouse technologie. Zendertjes die de oppervlakte en opbouw van de kamer “meten” waardoor de speler actief deel kan nemen in de game door door de kamer te lopen. Hoeveel kubieke meter de gemiddelde pc-gamer tot zijn beschikking heeft, wordt plotseling een issue.

42% van de gebruikers heeft hun computer in hun slaapkamer staan, 69% zegt niet van plan te zijn hun computer te verplaatsen. Deze data is belangrijk voor ontwikkelaars zodat ze hun toekomstige games op deze data kunnen bouwen.