PayPal laat Twitch-troll fluiten naar zijn donaties

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PayPal laat Twitch-troll fluiten naar zijn donaties

Sommige grapjes kunnen verstrekkende gevolgen hebben, iets wat onlangs weer is gebleken. Meestal is de persoon tegen wie de grap gericht is het haasje, behalve in dit geval. Een troller dacht een toffe grap uit te halen met Twitch-streamers door enorme bedragen te doneren en deze later te laten terugstorten, maar PayPal stak daar vakkundig een stokje voor.

De troll in kwestie, die gaat onder de naam iNexus_Ninja, doneerde aan enkele streamers behoorlijke sommen geld. Alles bij elkaar strooide de 18-jarige lolbroek met ruim $50.000, wat bekostigd werd met de creditcards van zijn ouders. Daarna was het de truc om een maandje te wachten en een teruggave te eisen via PayPal. Streamers die hun geluk niet op konden en het geld weer hadden gespendeerd zouden daardoor lelijk in de problemen kunnen zijn geraakt.

Nu is het PayPal die de kwajongensstreken van iNexus_Ninja een halt toe heeft geroepen. Het bedrijf weigert namelijk de som geld terug te storten, waardoor dit geintje behoorlijk is teruggekaatst. Of de troll hierdoor zijn lesje heeft geleerd blijft de vraag. Het geld wat hij verloren heeft, was immers nooit het zijne. Een forse straf van zijn ouders zal hij wellicht niet ontlopen, al vraag je je wel af hoe hij het in eerste instantie voor elkaar heeft gekregen om zulke bedragen te spenderen met creditcards die niet van hem waren. Hopelijk doet dit voorbeeld andere grapjurken twee keer nadenken.