Patrick Söderlund werkt aan free-to-play co-op-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Patrick Söderlund werkt aan free-to-play co-op-game

Vorig jaar verliet Patrick Söderlund Electronic Arts na ruim twaalf jaar trouwe dienst en sindsdien heeft hij zich druk beziggehouden met het opzetten van een nieuwe studio: Embark. De voormalig EA-topman laat nu de eerste beelden zien van het eerste project van Embark: een grootschalige, futuristische co-op-game.

Patrick Söderlund werkt met zijn team bij Embark Studios aan een futuristische co-op game, nu nog onder de projectnaam Embark. De game speelt zich af in de verre toekomst en zou draaien om het overleven in barre omstandigheden door samen te werken. Daarnaast zou de titel free-to-play moeten worden. Veel meer is er nog niet bekend over het project, buiten het feit dat er is gekozen voor Epic’s Unreal Engine. Wel heeft Söderlund de eerste beelden laten zien van de game, in de vorm van concept art:

Embark 
 Pixel Vault

Naast de eerste afbeeldingen zoals hierboven te zien, laat het hoofd van de studio ook wat videobeelden zien van een eerste ’terrain test’. Deze test is gemaakt om te kijken hoeveel visuele pracht het team met deze engine kan creëren op grotere schaal. In dit geval een gebied van 256 vierkante kilometer.

Hoewel het nog lang zal duren voordat we daadwerkelijk met het project aan de slag kunnen, is het interessant om te zien hoe het team al in een vroeg stadium een visie deelt voor het project. Meer over het idee achter de game en de eerste maanden van de studio lees je in de blogpost van Söderlund.