Patrick Söderland vertrekt bij EA

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Patrick Söderland vertrekt bij EA

Electronic Arts heeft in een persbericht aangekondigd dat hun Chief Design Officer, Patrick Söderland, gaat vertrekken. CEO Andrew Wilson is erg lovend over Söderland en bedankt hem voor zijn inzet voor EA de afgelopen 20 jaar.

Patrick Söderland stapt op, om later in dit jaar aan een nieuw avontuur te beginnen. Wat dat precies gaat inhouden is nog niet bekend. Söderland is onder andere bekend voor zijn bijdrage aan de game-engine Frostbite. Die wordt door verschillende grote games van EA gebruikt, waaronder FIFA en Battlefield.

Dankzij zijn twintig jaar ervaring in en bij EA behoort Söderland tot de veteranen in de gamesindustrie. In die twee decennia heeft hij veel betekent voor EA. Volgens Wilson had Söderland creativiteit hoog in het vaandel staan en heeft EA daar veel profijt van gehad.

Het vertrek van hun Chief Design Officer gaat veranderingen met zich meebrengen, want in hetzelfde persbericht kondigt EA een herstructurering aan. Zo worden verschillende afdelingen samengevoegd om volgens Wilson een beter geheel binnen het bedrijf te vormen. Tot op heden is nog niet bekend wie Söderland moet gaan opvolgen bij EA.