Pathfinder: Kingmaker behaalt Kickstarter doel

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Pathfinder: Kingmaker behaalt Kickstarter doel

Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Icewind Dale: de lijst van videogames die gebaseerd zijn op Dungeons and Dragons is lang. Het is dan ook opvallend dat de eveneens populaire tabletop RPG Pathfinder het tot dusverre heeft moeten stellen met enkel de cardgame Pathfinder: Adventures. Daar komt nu verandering in, want met Pathfinder: Kingmaker krijgt Pathfinder eindelijk zijn eigen echte videogame. Een succesvolle Kickstarter campagne zorgde ervoor dat RPG Pathfinder: Kingmaker het benodigde bedrag inmiddels binnen heeft.

Pathfinder: Kingmaker wordt een isometrische RPG in de stijl van eerdergenoemde klassiekers als Baldur’s Gate. De game wordt ontwikkeld door Owlcat. Deze Russische studio was eerder onder meer verantwoordelijk voor Skyforge en Heroes of Might and Magic V. Owlcat wilde met een kickstarter campagne 500.000 dollar ophalen, hetgeen twee weken voor de deadline al gelukt is. Het succes van de Kickstarter campagne heeft vermoedelijk te maken met het feit dat Chris Avellone verantwoordelijk is voor het verhaal van de game. Avellone werkte in het verleden bij Black Isle studios. Daar werkte hij mee aan klassieke CRPG’s als Planescape: Torment, Fallout 2, en Icewind Dale.

Pathfinder: Kingmaker is gebaseerd op de Kingmaker module van de Pathfinder tabletop RPG. In de game reis je door de Stolen Lands met als doel om een eigen koninkrijk op te richten. Hoe je koninkrijk eruit komt te zien, hangt af van de keuzes die je maakt tijdens het spelen van de game. Pathfinder: Kingmaker komt uit in augustus 2018.