Patentaanvraag toont bijzondere Nintendo-controller

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Patentaanvraag toont bijzondere Nintendo-controller

Nintendo heeft het in de afgelopen jaren op het gebied van consoles af moeten leggen tegen Microsoft’s Xbox One en Sony’s PlayStation 4, maar steekt op het gebied van handhelds met kop en schouders boven de rest uit. Toch lijkt de DS en alle daaropvolgende variaties wel zijn beste tijd te hebben gehad. Een nieuwe aanvraag voor een patent lijkt dit te bevestigen.

Bij het United States Patent and Trademark Office komen dagelijks vele aanvragen binnen, maar een viel in het bijzonder op en kwam terecht op het bekende gaming forum NeoGaf. Het lijkt hierbij te gaan om een nieuwe handheld, ingediend door ene meneer Masato Kuwahara. Die naam komt je misschien niet echt bekend voor, maar laat hem nou net een werknemer van Nintendo zijn.

Op de afbeelding is te zien dat de handheld beschikt over een groot touchscreen, met twee knoppen om te kunnen bewegen en twee schouderknoppen. De overige knoppen verschijnen allemaal op het touchscreen. Het patent vermeld dat deze knoppen verplaatsbaar zijn waardoor de handheld makkelijk naar wens aan te passen is als je bijvoorbeeld linkshandig bent. Daarnaast ligt het geheel in de hand als een traditionele controller. Het volledige patent is hier te zien. Is dit dan de toekomstige handheld van Nintendo?