Patch Rainbow Six Siege voegt loot crates toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Patch Rainbow Six Siege voegt loot crates toe

Ubisoft is begonnen met het gespreid uitrollen van patch 2.1.1. voor Rainbow Six Siege. Met deze patch worden loot crates genaamd Alpha Packs geïntroduceerd. Om de lancering van de patch te vieren, zal iedere speler één gratis Alpha Pack ontvangen.

Alpha Packs geven spelers gratis cosmetische beloningen die zij kunnen toepassen op hun wapens en andere uitrusting. Naast oudere skins, zoals bijvoorbeeld de Black Ice skin, zijn ook nieuwe exclusieve items toegevoegd die alleen via een Alpha Pack te krijgen zijn. Wat deze exclusieve Legendary tier items zijn, is nog niet bekend.

Door wedstrijden te spelen vergroot je de kans om een Alpha Pack te krijgen. Maar alleen de wedstrijdwinnaars dingen daadwerkelijk mee naar de prijs. Verder zijn de Alpha Packs te koop voor 5000 Renown per stuk. Renown is het gratis betaalmiddel van Rainbow Six Siege en wordt uitgedeeld bij elke gespeelde wedstrijd. Als je meerdere packs tegelijk aanschaft, krijg je wel een kleine korting. Alpha Packs zijn vooralsnog niet te koop met echt geld, maar er zijn wel premium items te koop die spelers een boost geven zodat zij sneller Renown verzamelen.

Voorlopig gaat het enkel om cosmetische items, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Star Wars: Battlefront 2, waar de loot crates juist gameplay items bieden. Maar samen met de Operation Health patches lijkt het erop dat Ubisoft met de Alpha Packs wil proberen Rainbow Six Siege een lang leven te bieden.