Patch-notities Mass Effect: Andromeda bekendgemaakt

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Patch-notities Mass Effect: Andromeda bekendgemaakt

De update-notities voor de Day One-patch van Mass Effect: Andromeda zijn nu online. Ook kun je nu de inhoud van de Early Access-patch bekijken. Voornamelijk is er aan bugs en aan animaties gewerkt, al blijven de meeste bekritiseerde scènes voor nu nog even onaangeroerd.

Mass Effect: Andromeda kreeg vooral kritiek op de slechte animaties en de gelimiteerde mogelijkheden bij het creëren van een personage. Hoewel beide kwesties nog niet veel aandacht hebben gekregen in de patches, geeft BioWare aan de feedback gehoord te hebben. Designer Ian Frazier toont op Twitter begrip voor de verlangens van de fans, maar kan nog niets bevestigen.

Uit de patch-notes valt op dat glitches en bugs in de game voor nu prioriteit krijgen. Zo zijn er fouten met betrekking tot bepaalde in-game handelingen of conflicten met achtergrondprogramma’s opgelost. Ook de multiplayer-modus werd opgekrikt: sommige spelers kregen namelijk plotseling het geluid van de personages van andere spelers te horen.

De Early Access-update hield over het algemeen prestatie- en animatieverbeteringen in. Verbeteringen op het gebied van gesprekken en interacties tussen personages zaten ook in deze patch. BioWare corrigeerde hiermee ook snel nog wat problemen bij missies. De multiplayer-modus kreeg meerdere nieuwe tutorials en wijzigingen in de balans van het gevechtssysteem.