Paramount kondigt twee Rainbow Six-films aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Paramount kondigt twee Rainbow Six-films aan

Het gebeurt vaak dat games of boeken zo populair zijn dat er een film van wordt gemaakt. Dit blijkt nu ook het geval bij Tom Clancy’s Rainbow Six. Paramount Pictures laat namelijk weten dat ze de boeken Rainbow Six en Without Remorse gaan verfilmen. Voor beide films wist de productiemaatschappij┬áMichael B. Jordan te strikken voor de hoofdrol. Hem kennen we onder andere van films als Black Panther en de remake van Fantastic Four.

Volgens de bronnen bij Variety zal Paramount Pictures verantwoordelijk zijn voor de films Without Remorse en Rainbow Six. De eerste film zal fungeren als een achtergrondverhaal over het personage John Clark, terwijl de tweede film ons meer vertelt over hoe hij de Rainbow Six-eenheid opgericht heeft. Akiva Goldsman zal de films regisseren en hij wordt bijgestaan door regisseurs en schrijvers Josh Appelbaum en Andre Nemec.

Het is niet de eerste keer dat er plannen zijn om beide boeken te verfilmen. Eerder werden Deadpool 2-acteur Ryan Reynolds en Mission Impossible: Fallout-regisseur Christopher McQuarrie al getipt voor de film. Maar om onbekende redenen ging dit toch niet door. Of beide films nu wel doorgaan en wanneer we deze mogen verwachten is onbekend. Wordt hopelijk vervolgd.