Paradox koopt de rechten voor Prison Architect

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Paradox koopt de rechten voor Prison Architect

Prison Architect is verkocht door Introversions Software, dat maakte de ontwikkelaar vandaag bekend. Paradox neemt de franchise over en is vanaf nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling van toekomstige updates, uitbreidingen en mogelijke vervolgen.

In Prison Architect bouwen en beheren spelers hun eigen gevangenis. Dit gaat van het opbouwen van de gevangenis tot het beheren van je personeel, de gedetineerden en het gebouw zelf. De gevangenis-simulator verkocht al meer dan twee miljoen exemplaren wereldwijd voor pc en de console. De game is ontwikkeld door Introversion Software en zij werken sinds 2017 al samen met Paradox. Zo werd de mobiele versie van Prison Architect ontwikkeld door Paradox.

Introversion heeft de game nu verkocht aan hun samenwerkingspartner, omdat ze bij de studio het gevoel hebben dat ze het onderste uit de kan hebben gehaald. Nu zijn ze benieuwd naar wat Paradox met deze titel kan doen. Met de overname van alle rechten zullen alle bestaande en toekomstige games uit deze reeks toebehoren aan Paradox. De titel verscheen op Windows, Mac, Linux, Nintendo Switch, Xbox en PlayStation consoles. Verder verscheen deze game ook op iOS en Android onder de naam Prison Architect: Mobile.

Prison Architect past goed bij het portfolio van Paradox, dat we kennen van onder andere Cities: Skyline, Surviving Mars, Battletech. Het is niet bekend welke plannen Paradox heeft voor Prison Architect.