Paradox Interactive kondigt Bloodlines 2 aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Paradox Interactive kondigt Bloodlines 2 aan

Naast Valve was uitgever Paradox Interactive afgelopen donderdag ook aanwezig op de Game Developers Conference 2019. Zij kondigden daar geen make-over, maar een hele nieuwe titel aan. Deze heet Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 en verschijnt ergens in 2020 voor pc, PS4, Xbox One. 

Dit tweede deel uit de gelijknamige reeks speelt zich af in een alternatieve versie van het hedendaagse Seattle. Hier kruip jij in de huid van een vampier die een bloedige oorlog ontketent tussen de verschillende facties van vampieren. Om te overleven kies jij een clan en sluit je bondgenootschappen met de rivaliserende facties. Naast allianties zoek jij in de straten van deze grote stad een prooi om je te voeden. Om hierin te slagen maak je gebruik van je bovennatuurlijke krachten. Let wel op, want de mensheid mag je niet betrappen terwijl je het bloed van je nietsvermoedende slachtoffer(s) drinkt.

Bloodlines 2 is het directe vervolg op het gelijknamige eerste deel uit 2004. Net zoals in het eerste deel hebben de gemaakte keuzes invloed op het verdere verloop van de game. Daarnaast keert het creatieve brein achter de prequel, Brian Mitsoda terug als hoofd van het narratieve design.

De game is sinds de aankondiging vooruit te bestellen via de Epic Games Store, GOG.com en de Paradox Store. Bekijk hieronder de volledige aankondiging van de game.