Panic Button werkt aan ports van Hob en Torchlight 2

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Panic Button werkt aan ports van Hob en Torchlight 2

Jaarlijks trekken een aantal ontwikkelaars en uitgevers naar PAX East in Boston en onthullen ze nieuwe games. Dat is dit jaar ook het geval bij ontwikkelaar Panic Button. Zij maakten namelijk bekend dat ze Hob naar de Switch brengen en dat Torchlight in de herfst verschijnt op consoles, al is nog niet bekend welke.

Tijdens de aankondiging komen we te weten dat Hob op 4 april verschijnt voor Nintendo Switch, met een The Definitive Edition. Deze versie bevat naast de volledige game ook enkele extra’s. Zo voegt de maker van deze port HD Rumble en de optie om via het aanraakscherm te spelen. Daarnaast krijgt deze titel ook opties voor betere camera-controle en ‘gestroomlijnde’ menu’s en krijgt de campaign een poetsbeurt. Over de port naar console van Torchlight zijn de details schaars. Op het moment van schrijven weten we enkel dat de titel ergens in de herfst verschijnt voor de console.

Beide titels werden oorspronkelijk gemaakt door ontwikkelaar Runic Games. Deze studio bestaat niet meer sinds 3 november 2017. Op die dag sloot moederorganisatie Perfect World Entertainment namelijk de deuren van dit bedrijf. Een aantal van de ex-medewerkers van Runic bleven vervolgens niet bij de pakken zitten en richtte eind oktober Monster Squad Games op.