Pachter: ‘Microsoft verwacht geen winst uit Minecraft-deal’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pachter: ‘Microsoft verwacht geen winst uit Minecraft-deal’

Analist Michael Pachter heeft een woordje gedaan over de recent gemaakte deal tussen Minecraft ontwikkelaar Mojang en Microsoft. Volgens de Amerikaan verwacht Microsoft geen 2,5 miljard terug te verdienen aan de deal, maar “verdienen ze nu meer dan de rente die ze zouden vangen door het te laten staan op de bank.”

“Het boeit ze niet dat ze het geld nooit meer terug zien”, zegt Pachter op de GamesBeat 2014 conferentie. “Ze verwachten geld te verdienen op een ‘GAAP’-basis. Dat betekent “generally accepted accounting principles”. Simpel uitgelegd betekent het dat accountants, investeerders en bankiers accepteren dat het geld nooit meer terug komt. Microsoft heeft zo’n 85 miljard dollar op de bank staan voor investeringen op de korte termijn. Als ze deze 2,5 miljard daarop zouden laten staan, dan zouden ze minder rente vangen dan ze nu per jaar verdienen met deze deal.”

Microsoft maakte gisteren bekend dat ze ontwikkelaar Mojang hebben overgenomen voor 2,5 miljard dollar. Als gevolg hiervan verlieten de drie pioniers van Mojang, waaronder Markus ‘Notch’ Persson, het bedrijf. Voor de Minecraft liefhebbers die de game graag spelen op PlayStation- of Apple-platformen geen paniek: Microsoft heeft al aangekondigd dat het niet van plan is de game van deze platformen te verwijderen.