P.T. easter egg in Metal Gear Solid 5

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
P.T. easter egg in Metal Gear Solid 5

Oplettende (of geduldige) spelers van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hebben een leuke easter egg ontdekt. Deze easter egg heeft te maken met het dode, maar niet vergeten project P.T.

In de tweede map van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zijn er verschillende radio’s te vinden maar er is één radio die een speciaal bericht uitzendt. Die radio zendt namelijk hetzelfde nieuwsbericht uit wat continu op de radio te horen was in de herhalende kamer van P.T. Wellicht dat meerdere spelers de easter egg hebben gevonden, maar voor de mensen die benieuwd zijn of het gemist hebben, heeft YouTuber Arekkz Gaming de oplossing. Op zijn kanaal heeft hij een video geüpload waarin hij uitlegt waar de specifieke radio te horen is, hoe je er moet komen en laat hij het volledige bericht in de video horen.

Dit is iets typisch Kojima, die al in eerdere games verwijzingen naar andere games, consoles of personages had zitten. De vraag is alleen; zou Konami hiervan geweten hebben? Ondertussen is P.T. nog steeds dood en heeft Konami het bijzonder moeilijk gemaakt voor spelers om de Playable Teaser te beleven. Deze easter egg is echter een leuke manier om het in leven te houden.