Overwatch’s nieuwe map Oasis is live

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Overwatch’s nieuwe map Oasis is live

Oasis, de nieuwe map van Overwatch, is nu te spelen op de live servers. Hoewel de map sinds november al beschikbaar is op de Public Test Regions, is het nu pas open voor alle spelers, ook op de normale servers. De patch kan vanaf nu gratis worden gedownload worden op alle platforms. Spelers op de PlayStation 4 en Xbox One krijgen de map nu pas voor het eerst te zien, aangezien de PTRs alleen op de pc-versie speelbaar zijn.

Zoals sommige pc-spelers al weten, is Oasis een nieuwe control map in Overwatch met drie verschillende verdedigingspunten. Het is de tweede map in de game die een jump pad bevat. Daarnaast is er ook verkeer toegevoegd, wat ervoor zorgt dat het een stuk gevaarlijker wordt. De auto’s kunnen je net zo makkelijk doodmaken als je tegenstanders.

De lore achter de map is dat het een van de meest vooruitstrevende steden in de wereld is. Het ligt in de Arabische woestijnen in Irak, die hiervoor onbewoonbaar waren. Wetenschappers hebben er echter voor gezorgd dat dit veranderde. Het resultaat daarvan was Oasis, wat dus een toepasselijke naam is. Door het succes van de stad komen nu verschillende organisaties kijken of er iets te winnen valt.

Oasis ziet er in ieder geval prachtig uit. Ook de soundtrack doet meteen denken aan de achtergrond van de map. Als je het nog niet hebt gezien, bekijk dan de preview.