Overwatch RIP-Tire nagemaakt met 4.500 Legosteentjes

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Overwatch RIP-Tire nagemaakt met 4.500 Legosteentjes

Dat Overwatch fans creatief waren, wisten we al. Deze creativiteit uit zich onder meer in cosplay, schilderijen en muziekvideo’s. Youtuber ZaziNombies Lego Creations besloot Lego te gebruiken om een homage te brengen aan de populaire shooter. Het resultaat is een Lego-replica van de RIP-Tire van Junkrat.

ZaziNombies Lego Creations maakte al eerder Lego-replica’s van wapens uit Overwatch en Call of Duty: Black Ops. De 4.500 stukjes tellende RIP-tire is zijn laatste creatie en één van de meest indrukwekkende tot nu toe. De Lego versie is gelukkig een stuk minder dodelijk dan de Overwatch variant. Zoals in het onderstaande filmpje te zien is, valt het bouwsel vrijwel meteen uit elkaar als het aan het rollen wordt gebracht.

De RIP-Tire is één van de abilities van het personage Junkrat uit Overwatch. Junkrat is een Australische anarchist met een voorliefde voor explosies. Met de RIP-Tire ability stuurt hij een bom in een autoband het slagveld op. Junkrat kan de bom vervolgens laten afgaan of wachten tot hij uit zichzelf ontploft.