Overwatch op de werkvloer verbetert werksfeer in Job Simulator

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Overwatch op de werkvloer verbetert werksfeer in Job Simulator

Job Simulator staat bekend als een van de leukste VR-ervaringen van dit moment. Je hebt de volledige vrijheid om de meest bizarre toeren uit te halen vanaf je werkplek, zonder dat je voor de consequenties op hoeft te draaien. Ook wanneer je de ingeving krijgt om in de huid van je favoriete Overwatch-held te kruipen, is dat geen probleem. Althans, als het aan de creatieve Zi Ye ligt.

Op zijn Twitter-account plaatst hij een filmpje waarin hij Blizzard Entertainment Inc.’s populaire shooter combineert met Job Simulator. Zi Ye is zelf werkzaam voor ontwikkelaar Owlchemy Labs, de studio achter de bizarre sim, en kreeg afgelopen weekend van zijn werkgever de vrijheid om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Dit resulteerde in een opvallende combinatie van de twee games.

Zodra de disc van Overwatch in de pc verdwijnt, is het hek van de dam. De herkenbare tune schalt door het kantoor terwijl we verschillende karakters voorbij zien en horen komen. Nietmachines dienen als Reaper’s shotguns, en de combinatie van een mok, een flesje sap en wat tape blijkt prima dienst te kunnen doen als Widowmaker’s sniper rifle.

Het ziet ernaar uit dat het slechts bij deze demo blijft. Een combinatie van de beide titels lijkt niet reëel, al we zijn best benieuwd of Blizzard het geintje ook kan waarderen.