Overwatch League-finale had bijna 11 miljoen kijkers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Overwatch League-finale had bijna 11 miljoen kijkers

Twee weken geleden vond de grote finale van de Overwatch League van dit jaar plaats. Een flinke hit voor Blizzard, want gedurende het weekend keken bijna 11 miljoen mensen naar de wedstrijden.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli vonden de allereerste Grand Finals plaats in New York. Gedurende die twee dagen keken 10,8 miljoen mensen naar het evenement. Voor de doelgroep van 18 tot 34 jaar keken er gemiddeld zo’n 600 duizend mensen per minuut naar de live finales van het seizoen. In combinatie met de herhalingen kwam dat aantal volgens Blizzard op een gemiddelde uit van één miljoen kijkers per minuut.

De Grand Finals van de Overwatch League waren op tal van plekken te bekijken. Hoewel het grootste gedeelte waarschijnlijk via Twitch keek, waren er ook uitzendingen op ESPN en ABC in de Verenigde Staten, ZhangQi TV, NetEase CC en Panda TV in China en MBC in Zuid-Korea.

Met dit soort cijfers is de kans groot dat het nieuwe seizoen nog grootser aangepakt gaat worden. Zo hebben teams uit Atlanta, Georgia en Guangzhou, China al aangekondigd dat ze in het volgende seizoen deel zullen nemen aan de Overwatch League.

London Spitfire won uiteindelijk van Philadelphia Fusion met 2-0.