Overwatch krijgt eigen e-sports liga

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Overwatch krijgt eigen e-sports liga

Tijdens Blizzcon heeft ontwikkelaar Blizzard de eerste professionele liga voor de multiplayer-shooter Overwatch aangekondigd. De Overwatch League laat professionele spelers strijden voor geldprijzen.

Met de aankondiging van de liga maakt Blizzard verdere stappen in de competitieve e-sports wereld. Met de Overwatch League wil de ontwikkelaar een hoogwaardig systeem opzetten waarbij spelers in stabiele teams terecht komen. Dit blijkt uit de aankondiging door Blizzard CEO Mike Morhaime:

De Overwatch League is niet alleen het hoogtepunt van de Overwatch-competities maar ook een kans op een volwaardige carrière voor de beste Overwatch-spelers. We willen een liga maken die toegankelijk is voor zowel publiek als spelers, maar ook jaren door kan gaan.

Het eerste seizoen van de Overwatch League zal in 2017 beginnen met verschillende evenementen over de hele wereld. Daarbij kunnen spelers worden voor verschillende teams. Wanneer spelers worden gekozen voor een team, krijgen ze een gegarandeerd contract bestaande uit onder andere een minimum loon en secundaire voorwaarden.

De liga focust zich daarbij op teams rondom grote steden over de hele wereld waar fans achter kunnen staan. Het is de bedoeling dat deze steden-teams daarbij de komende jaren kunnen deelnemen aan de liga.

Over de komende maanden zal Blizzard meer informatie bekendmaken, zodat ook jij kan strijden voor een felbegeerde plek in een van de teams.