Overkill’s The Walking Dead niet naar consoles

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Overkill’s The Walking Dead niet naar consoles

Vandaag maakte Skybound Entertainment bekend dat Overkill’s The Walking Dead geen consoleversie meer krijgt. Het bedrijf had al jaren nodig om de game naar de pc te brengen. Reden voor de annulering is het beëindigde contract met Starbreeze Studios. 

De ontwikkeling van Overkill’s The Walking Dead heeft flink wat tegenslagen gehad. Zo is de game meerdere jaren uitgesteld en was de game pas in november vorig jaar te verkrijgen voor pc. Ook de PlayStation 4-versie en de Xbox One-versie bleken in januari van dit jaar voor onbepaalde tijd uitgesteld te zijn.

Skybound Entertaintment heeft deze consoleversies nu officieel geannuleerd. Robert Kirkman, bedenker en eigenaar van Skybound Entertainment, gaf aan dat het contract met Starbreeze Studios is beëindigd en dat alle werkzaamheden rondom de game per direct stoppen. Uit dit bericht kunnen we opmaken dat de pc-versie geen ondersteuning meer zal krijgen. Dit in tegenstelling tot eerdere plannen, want tussen november 2018 en juni 2019 moesten er nog negen episodes voor seizoen 2 uitkomen. Deze waren bedoeld voor eigenaren van de Deluxe-versie van de game. Of de episodes alsnog uitgebracht zullen worden, is onbekend.