Overheid Bolivia dient klacht in over Ghost Recon Wildlands

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Overheid Bolivia dient klacht in over Ghost Recon Wildlands

Opvallend nieuws deze morgen: de overheid van Bolivia heeft een formele klacht ingediend bij de Franse ambassade over de game Ghost Recon Wildlands. Uitgever Ubisoft produceerde een video waar de overheid van Bolivia het niet mee eens is. Volgens hen wordt het land hierin afgebeeld als een land dat volledig onder controle is van drugsvervoerders.

Deze formele klacht is in de vorm van een brief die aangeleverd werd bij de Franse ambassade, Ubisoft komt immers uit Frankrijk. In deze brief stelt de Boliviaanse overheid de ambassade de vraag of zij hierin iets kunnen betekenen. De overheid van Bolivia is het namelijk totaal niet eens met hoe het land wordt afgebeeld en wil dat hier iets aan gedaan wordt. Zij willen met deze brief de optie om een rechtszaak aan te spannen uitstellen en het op een diplomatieke manier aanpakken.

Ubisoft gaf aan de website Gamespot een reactie over de brief die ontvangen is. Volgens hen is Ghost Recon Wildlands een werk van fictie en moet het ook op deze manier worden opgevat. Wat de vervolgstappen van Bolivia verder zijn, is nu nog de vraag.

Ghost Recon Wildlands komt op 7 maart uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.