Outlast 2 krijgt geen leeftijdsclassificatie in Australië

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Outlast 2 krijgt geen leeftijdsclassificatie in Australië

De opvolger van de horrorgame Outlast krijgt in Australië geen leeftijdsclassificatie door extreem seksueel geweld. Zonder zo’n dergelijke classificatie mag Outlast 2 niet worden uitgebracht down under.

In Australië heeft The Classification Board, de Australische versie van de Kijkwijzer, besloten dat de game ongepast is. Zij vertellen dat er seks, drugsmisbruik, verslavingen, misdaad, wreedheid en geweld te vinden zijn in de game. Daarnaast claimt The Classification Board dat Outlast 2 weerzinwekkende acties en daden op zo’n manier overbrengt dat ze tegen de normen en waarden zijn die elk redelijk, volwassenen persoon heeft.

De demo die eerder werd uitgegeven van Outlast 2 ontving in Australië al een 18+ rating door uitzonderlijk geweld. The Classification Board claimt dat de volledige game dezelfde rating had gekregen, als het seksuele geweld er niet was geweest. Wil Red Barrels toch dat de game wordt uitgeven in Australië, moeten zij de game aanpassen en opnieuw insturen.

Niet lang geleden was de hoogste rating in Australië 15+. Hierdoor zijn meerdere grote games niet uitgeven in Australië, zoals Fallout 3. Ook nu de hoogste rating 18+ is, worden er nog regelmatig games geweigerd. Hieronder ook South Park: The Stick of Truth, die eerst aangepast moest worden.

De horrorfans die door dit verhaal niet zijn afgeschrikt kunnen 25 april aan de slag met Outlast 2. De game komt uit op pc, Xbox One en PlayStation 4.