Outer Wilds verschijnt eind mei

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Outer Wilds verschijnt eind mei

Eerder deze maand haalde Outer Wilds nog het nieuws doordat ontwikkelaar Mobius Digital bekendmaakte dat de game voor pc exclusief verschijnt op de Epic Games Store. Opnieuw heeft de ontwikkelaar een onthulling voor ons, namelijk wanneer de game verschijnt.

Lang hoeven fans niet meer te wachten, de release staat namelijk gepland voor 30 mei. De Epic Games Store heeft de exclusiviteit te pakken voor de pc, maar de game verschijnt ook voor de Xbox One. In Outer Wilds kunnen spelers het hele universum verkennen. Dit echter wel met een belangrijk doel. Het universum zit namelijk in een tijdlus en een meteoor bedreigt iedereen die erin zit. Aan jou om deze catastrofe te voorkomen.

Outer Wilds verscheen bijna vier jaar geleden voor het eerste op de crowdfundingswebsite Fig, waarin mensen die de eerste beelden interessant vonden konden kiezen om het project te ondersteunen. Het bedrijf wist genoeg op te halen dankzij fans die vol verwachting uit kijken naar de titel. Toen twee weken geleden bekend werd dat de game voor pc enkel via de Epic Games Store verkrijgbaar werd, was de boosheid enorm. Het bedrijf had immers beloftes gedaan. Mobius Digital wist de fans toe te zeggen dat de exclusiviteit tijdelijk is, maar wanneer andere platformen dan beschikbaar worden, is nog niet bekend.