Oud Xbox-baas hekelt eerste aanpak Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oud Xbox-baas hekelt eerste aanpak Xbox One

De voormalige president van de Microsoft’s Entertainment & Devices divisie, Robbie Bach, heeft zich in een interview zowel negatief als positief geuit over de staat van Xbox. Hij geeft zijn mening over de aanpak welke Don Mattrick voor ogen had en de huidige aanpak van Phil Spencer.

Niemand kan ontkennen dat Microsoft met de Xbox One op een achterstand stond toen de nieuwe console uitkwam. Wat Don Mattrick voor ogen had toen de Xbox One onthuld werd sloeg bij vrijwel niemand aan en vanaf dat moment kon Microsoft aan de bak met damage control. Oud president van Microsoft’s E&D divisie Robbie Bach was niet zo blij met de keuzes die destijds gemaakt zijn.

“Eerlijk gezegd heb ik altijd gedacht dat de reactie van mensen op de nieuwe richting die men in wilde gaan met de Xbox One voorspelbaar en te voorkomen was. Als ik eerlijk moet zijn zou ik dat zeggen.”

Bach doelt niet op iets specifieks, maar het laat zich raden. Zo valt te denken aan de keuze om de Kinect bij iedere console toe te voegen en honderd dollar extra te vragen, dat de Xbox One altijd een verbinding met het internet moest hebben of de wijze waarop het eigenaren van tweedehands-games leek te straffen.

Aan de andere kant was Bach wel te spreken over de manier hoe de Xbox One zich terug heeft te vechten. De console leek ten dode opgeschreven met alle negativiteit rondom de nieuwe console en de positieve berichten rondom die van Sony.

“Ik had het leuk gevonden als ze meer hadden gedaan met het momentum dat ze hadden verworven met de Xbox 360. Maar Xbox Live doet het nog steeds geweldig. Ik kan kritisch zijn, maar ik kan ook zeggen dat het team heeft gedaan wat het moest doen. Ze hebben de console en het bedrijf door een extreem moeilijke periode geholpen en zijn nu bezig om veel concurrentie op de markt te brengen. Xbox heeft een geweldige lineup voor de feestdagen.”

Met het succes van de PlayStation 4 en Xbox One denkt Bach dat het einde voor consoles nog lang niet in zicht is. Al denkt hij wel dat wanneer de huidige consoles toe zijn aan vervanging, we we mogelijk op het punt staan van een ommekeer.