Oud-international Adam Johnson wordt geschrapt uit FIFA 16

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oud-international Adam Johnson wordt geschrapt uit FIFA 16

De oud-international en Sunderland-middenvelder Adam Johnson zal geheel uit EA’s FIFA 16 worden verwijderd, alsook uit PES 2016 en Football Manager 2016. Deze maatregelen worden getroffen nadat de voetballer schuldig is bevonden in een zedenzaak. Hij is schuldig bevonden aan seks met een minderjarige.

Hoewel Johnson blijft ontkennen dat hij seks met het 15-jarige slachtoffer heeft gehad, en slechts zou hebben gezoend, is het voor diverse uitgevers toch reden genoeg om Johnsons naam en gelijkenis uit hun games te schrappen. EA was er als een van de eerste bij om het besluit toe te lichten, daarbij gelijk aangevend dat het even kan duren voordat de naam Adam Johnson totaal uit FIFA 16 verdwenen is.

Adam Johnson is per direct verwijderd uit het Active Roster van Sunderland en Engeland in FIFA 16. We zijn bezig om hem zo snel mogelijk uit alle andere modi te verwijderen.

Eerder deze maand gaf EA nog aan er wegens technische tegenslagen moeite mee te hebben om Johnson uit alle versies te verwijderen, maar lijkt er dus alsnog in geslaagd te zijn. Ook Konami heeft aangegeven met de update van maart ervoor te zorgen dat Johnson uit hun game, Pro Evolution Soccer 2016, verwijderd wordt. Volgens SEGA is dat bij de game Football Manager 2016 al gebeurd.