Otherside Entertainment kondigt System Shock 3 aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Otherside Entertainment kondigt System Shock 3 aan

Wat eigenlijk nog even een verrassing had moeten blijven, is nu verklapt. Otherside Entertainment werkt aan een derde deel in de System Shock-serie. Otherside Entertainment bestaat voornamelijk uit Looking Glass-werknemers, die in het verleden aan de andere System Shock-games hebben gewerkt.

Otherside Entertainment is maar een kleine studio die tot nu toe alleen bekend staat vanwege hun werk aan een nieuwe Ultima Underworld game. Ze wisten het project bijna een jaar geleden succesvol te Kickstarten. Naar aanleiding van deze website leek de studio een verrassing in petto te hebben. Op de website is een timer te zien die aftelt en een ‘S’ geschreven in een font dat verdacht veel lijkt op het font wat gebruikt werd voor System Shock. Iemand heeft misschien te vroeg op het knopje gedrukt, want op deze site is duidelijk te zien dat de game is aangekondigd en dat meer informatie volgt.

Dat Otherside Entertainment wil werken aan een nieuwe System Shock 3 komt niet als een verrassing. Veel werknemers, waaronder de oprichter van de studio, heeft vroeger bij Looking Glass gewerkt, de studio verantwoordelijk voor de System Shock- en Thief-serie. Night Dive Studios heeft recentelijk alle rechten van System Shock gekocht, maar heeft aangegeven hun handen vol te hebben aan de remake van het origineel. Ze zochten naar een partner waarmee ze aan een derde deel konden beginnen, Otherside Entertainment lijkt die partner te zijn geworden.