Orisa wordt op 21 maart ‘geactiveerd’ in Overwatch

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Orisa wordt op 21 maart ‘geactiveerd’ in Overwatch

Dat er een nieuwe Overwatch-personage aankwam, is al langer bekend. Ook wie dit karakter precies is, weten we al. Het enige wat nog miste, was een officiële releasedatum buiten de Public Test Realm (PTR) van Overwatch. Die is er nu eindelijk wel, namelijk 21 maart.

Omdat er maar één tank-karakter zoals Reinhardt was, besloot Blizzard hier iets aan te doen. Als combinatie tussen een ‘gotische Zarya’ en ‘de canon van Bastion’ biedt Orisa nieuwe manieren van gamen aan. Volgens de ontwikkelaars zelf kan Orisa “de game transformeren zoals weinig anderen dat kunnen.”

In de video waarin haar releasedatum bekendgemaakt wordt, bespreekt het team ook kort de ontwikkeling van het personage. Bijvoorbeeld haar oorsprong als een Afrikaanse mech en de effecten die hiervan terug zijn te zien in haar design. Daarnaast komt ook de keuze om van Orisa een viervoeter te maken even aan bod.

Voor spelers die dit aanlokkelijk vinden klinken maar geen toegang hebben tot de PTR is het wachten bijna voorbij. Vanaf 21 maart kunnen ook zij een poging wagen om de indrukwekkende Orisa uit te proberen.