Originele Resident Evil krijgt (wederom) een remake

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Originele Resident Evil krijgt (wederom) een remake

Capcom heeft vandaag via Famitsu bekend gemaakt dat ze bezig zijn aan een volledige remake van de originele Resident Evil. De game zal begin 2015 moeten verschijnen voor PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC. Hoogstwaarschijnlijk zal de game alleen digitaal beschikbaar komen.

Op de PS4 en Xbox One zal de game draaien in 1080p en zal gebaseerd zijn op de GameCube-remake uit 2002. Volgens de Japanse ontwikkelaar zal de game grafisch indruk maken, maar ook gaat het geluid volledig op de schop. Alle effecten worden opnieuw opgenomen en er zal ondersteuning zijn voor Dolby Surround 5.1. Daarnaast kunnen spelers zelf kiezen of ze het willen spelen in de klassieke 4:3 ratio, of dat ze gaan voor breedbeeld in 16:9.

Gameplay-technisch zal ook het een en ander veranderen. Zo kunnen spelers zelf uitmaken of ze het willen spelen met de klassieke besturing, of dat ze liever een modernere variant gebruiken. Alle eerder genoemde opties kunnen tijdens het spelen worden aangepast.

Het is niet de eerste keer dat Resident Evil een remake krijgt. In 2002 verscheen er een remake op de Nintendo Gamecube. Dit deed destijds veel stof doen opwaaien gezien het feit dat Resident Evil op deel 2 na de Nintendo platforms vermeed, terwijl de remake en Resident Evil 4 exclusief zouden verschijnen voor de GameCube. Wellicht dertien jaar te laat, maar PlayStation-fans kunnen vanaf 2015 dus ook eindelijk aan de slag met een remake van hun geliefde horror-game.