Originele Half-Life krijgt na 19 jaar nieuwe update

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Originele Half-Life krijgt na 19 jaar nieuwe update

De originele Half-Life heeft vandaag een nieuwe update gekregen. De update bevat geen baanbrekende nieuwe zaken, maar is vooral opvallend omdat ze 19 jaar na het verschijnen van de game wordt uitgebracht.

Qua inhoud is de nieuwe patch niet erg spannend. Met de nieuwe patch verhelpt Valve vooral een aantal bugs die in de game aanwezig waren. Deze bugs zorgden ervoor dat de game regelmatig crashte. De mensen die de bugs gerapporteerd hebben worden expliciet bedankt.

De originele Half-Life verscheen in 1998 en in 2004 kwam er een vervolg in de vorm van Half-Life 2; een game die wordt gezien als één van de beste en meest belangrijke games ooit gemaakt. Ondanks een grote cliffhanger aan het eind van deel 2 blijft het al jaren stil rondom een eventueel derde deel.

Naast de vandaag uitgebrachte update wordt er ook gewerkt aan een remake van de originele Half-Life, onder de titel Black Mesa. De vandaag uitgebrachte update en de remake zijn echter een schrale troost voor fans die smachten naar een derde deel.