Organisator Pokémon-event krijgt $4000 boete

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Organisator Pokémon-event krijgt $4000 boete

De organisator van een feest met een Pokémon-thema is door The Pokémon Company aangeklaagd vanwege copyrightschending. De man gaf een onofficieel Pokémon-feest en moet daarom $4000 betalen.

Sinds 2011 organiseert Ramar Larkin Jones elk jaar op PAX Prime een feestje met als thema Pokémon. Fans kwamen samen, speelden Pokémon, Smash Bros. en andere Pokémon-gerelateerde games. Normaal is dit geen probleem, maar The Pokémon Company was het hier niet mee eens omdat Jones $2 entree per persoon vroeg. Hij werd daarom aangeklaagd vanwege het “overduidelijk en opzettelijk” misbruik maken van de patenten waar The Pokémon Company over beschikt. Jones moet nu $4000 aan The Pokémon Company betalen. Jones is toen een GoFundMe-campagne begonnen met een oproep naar andere Pokémon-fans om zo het geld bij elkaar te krijgen.

Ik heb dit jaar een onofficieel Pokémon-feestje georganiseerd, want waarom niet. Ik ben een groot fan, mijn vrienden zijn fans en ik wilde het delen. Maar nadat The Pokémon Company ging dreigen met een aanklacht heb ik het feestje afgezegd en iedereen zijn geld terugbetaald. Niet dat ik er geld mee verdiende: de entreeprijzen waren er om de kosten te dekken voor de prijzen die men kon winnen. Nu willen ze $4000 omdat ik er zogenaamd aan verdiend heb, maar ik heb dat geld gewoon niet.

Het nieuws dat The Pokémon Company een aanklacht wilde indienen stamt alweer uit augustus, zie ook de link hierboven, maar Jones ging ervan uit dat als hij het af zou zeggen, de kous daarmee af zou zijn. Dat The Pokémon Company hem nu nog aanklaagt, komt als een verrassing. Gelukkig heeft Jones op sympathie uit de Pokémon-gemeenschap kunnen rekenen: de $4000 zijn door middel van 111 donaties al binnen.