Orcs Must Die! krijgt free-to-play vervolg

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Orcs Must Die! krijgt free-to-play vervolg

Orcs Must Die!, de tower defense-game van Robot Entertainment, krijgt een derde deel in de vorm van Orcs Must Die! Unchained. De game zal, in tegenstelling tot zijn voorgangers, een free-to-play model aannemen en zal exclusief voor Windows verschijnen. De game moet dit jaar nog uitkomen.

Orcs Must Die! Unchained zal echter geen tower defense-game worden, maar een combinatie van een online trading card-game en een moba-game, al omschrijft Robot Entertainment het zelf als een fortress siege-game. De game zal gericht zijn op multiplayer waarin twee teams van vijf het tegen elkaar opnemen, maar de titel kan ook gespeeld worden in singleplayer en co-op-modi.

Unchained is de derde game binnen de serie, maar de eerste waarin multiplayer centraal staat. Ook het verzamelen van kaarten tijdens matches zal een rol spelen, maar het kenmerk van de game, bizarre vallen zetten, keert weer gewoon terug. Robot Entertainment heeft de verwachting de gratis game dit jaar nog op de markt te brengen, exclusief voor Windows.