Orange Is the New Black stopt na zevende seizoen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Orange Is the New Black stopt na zevende seizoen

De hitserie van Netflix, Orange Is the New Black, stopt na het volgende seizoen. Het is, na het afscheid van House of Cards, de tweede prominente serie van Netflix waarvan het in korte tijd afscheid neemt. De cast van de serie maakte het stoppen van de serie gisterenavond bekend op Twitter.

De cast van de serie plaatste woensdagavond een video op Twitter met de titel: “Warning: This is going to make you cry. The Final Season, 2019.”  Taylor Schilling, Laura Prepon, Kate Mulgrew en nog veel meer acteurs zijn in de video te zien. In de zestig seconden durende video laat de cast weten dat het zevende seizoen het laatste seizoen zal zijn. Ze laten weten wat zij allemaal gaan missen en dat het laatste seizoen de fans niet zal teleurstellen.

Het is niet officieel bekend waarom Netflix de stekker trekt uit de beroemde serie, maar het zesde seizoen was volgens fans niet het beste seizoen. In het zesde seizoen werd de vrouwengroep uit elkaar gehaald. Ze werden in verschillende gevangenissen geplaatst na de grote rel uit het vijfde seizoen. Critici lieten weten dat het zesde seizoen een goed argument was voor het einde van de serie.

De serie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. Kerman werd veroordeeld voor het transporteren van drugsgeld. Ze kwam terecht in het complex Litchfield, een vrouwengevangenis. Het eerste seizoen van de serie werd door Netflix op 11 juli 2013 uitgebracht. Het nieuwe en tevens laatste seizoen zal waarschijnlijk rond juli 2019 te zien zijn.