Opvolger Halo: Spartan Assault in de maak

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Opvolger Halo: Spartan Assault in de maak

343 Industries, de studio achter onder andere Halo 5 en Halo: The Master Chief Collection, is momenteel ook bezig aan een vervolg op Halo: Spartan Assault. De game, genaamd Spartan Strike, is een spirituele opvolger van het vorig jaar verschenen Spartan Assault.

Net als zijn voorganger zal Spartan Strike een top-down shooter worden die wordt bestuurd met twee sticks. Volgens IGN zal de game zich tijdens de gebeurtenissen van Halo 2 afspelen, wat betekend dat je niet met Master Chief aan de slag zal gaan. Ook deze game zal weer een Nederlands tintje krijgen, want de Amsterdamse studio Vanguard Games werkt ook nu weer mee aan de game.

In Spartan Strike zijn een hoop vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. Zo zal je nu ook een Warthog kunnen besturen en zal naast de Covenant ook de Promotheans hun opwachting maken. Ook de controls van de game zijn onder handen genomen na kritiek van de community op het origineel. In de game zijn achievements te verdienen, die in Halo: The Master Chief Collection weer bepaalde zaken zullen ontgrendelen. Waar het hier precies om gaat is nog niet duidelijk.

De game zal op 12 december verschijnen voor Windows 8-telefoons, tablets en computers. Ook zal de game verkrijgbaar zijn via Steam voor 5,99 dollar, wat naar alle waarschijnlijkheid zal resulteren in een prijs van 4,99 euro. Of de game, net als het origineel, ook naar de Xbox One en Xbox 360 zal komen is nog niet bekend.