Oprichter John Lasseter vervangen bij Pixar

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Oprichter John Lasseter vervangen bij Pixar

Al langere tijd rommelde het binnen de hogere kringen van Pixar Studios. John Lasseter werd namelijk beschuldig van grensoverschrijdend gedrag. Na een lange stilte werd vandaag bekendgemaakt dat hij afscheid neemt en wie zijn opvolgers zijn. 

Een van de bekenste Pixar-namen verdwijnt na beschuldigingen van ongewenste intimiteiten. John Lasseter is vanaf het eerste uur al betrokken bij de studio en wordt nu vervangen door twee opvolgers. De Chief Creative Officer Pete Docter en Jennifer Lee krijgen dezelfde functie binnen de animatiestudio als Lasseter. Zo krijgen zij het creatieve overzicht over alle films en bijbehorende projecten van hun respectievelijke studio’s. Zij moeten dit verantwoorden tegenover Alan Horn, die momenteel de hoogste baas is bij Disney.

Docter is al sinds het begin betrokken bij de studio. Zo was hij hoofd animatie bij Toy Story en regisseerde hij films als Monsters, Inc., Up en Inside Out. Jennifer Lee is de schrijfster van Wreck-it Ralph en Zootopia en regisseerde Frozen. Vanaf december nemen zij de functie van Lasseter over.