Opnames nieuwe Batman-film mogelijk pas in 2019 van start

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Opnames nieuwe Batman-film mogelijk pas in 2019 van start

Het is al lang stil rondom de nieuwe Batman-film, nu enkel bekend als The Batman. Toch lijkt er langzaam wat vaart in te komen. Volgens geruchten begint de pre-productie binnenkort en zouden opnames in 2019 van start moeten gaan.

Het gaat nog niet van harte in het DC Extended Universe. Alleen Wonder Woman is als een succes te bestempelen en ook de productie van nieuwe films komt maar langzaam op gang. Ook Ben Affleck’s vierde film als Batman lijkt maar niet van de grond te komen. Volgens geruchten lijkt daar nu echter verandering in te komen. Volgens fansite Batman-On-Film is Warner Bros. begonnen met het inhuren van crewleden voor het project. Daarmee zou de pre-productie van de film snel van start kunnen gaan, waarna de daadwerkelijke productie in de eerste helft van 2019 plaats zou moeten vinden.

Het zijn niet de eerste geruchten over The Batman de afgelopen weken. Vorige week kwamen in de podcast El Fanboy ook al dergelijke geruchten naar boven. Daarnaast zou deze podcast uit betrouwbare bron hebben vernomen dat de film zich af zal spelen in het verleden. Aangezien Batman in het DCEU al ruim twintig jaar actief is, zou dat niet heel gek zijn. Of het is verbonden aan de recentelijk aangekondigde Joker-film is nog even afwachten.