Opnames 25ste Bond-film liggen stil

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Opnames 25ste Bond-film liggen stil

De opnames van de 25ste Bondfilm zijn tijdelijk stil gelegd. Hoofdrolspeler Daniel Craig is tijdens een stunt gewond geraakt en terug naar de VS gevlogen. Dit laatste incident kan toegevoegd worden aan de lijst van problemen rondom de productie van de 25ste James Bondfilm.

De productie van de film blijft de een na de andere tegenslag verduren. Eerder werd al bekend dat het script nog niet af was, de rol van Bondgirl Ana de Armas nog niet uitgewerkt is en dialogen vaak pas ter plekke aan acteurs worden gegeven. Nu komt daar dus de blessure van Daniel Craig bij. Tijdens de opnames in Jamaica gleed de acteur uit tijdens een achtervolging. Hij is direct naar een specialist in de VS gevlogen, die concludeerde dat hij zijn enkel heeft gebroken. Dit weekend moesten de opnames in Pinewood Studio’s plaatsvinden, maar deze zijn geannuleerd.

Eerder gingen er geruchten rond dat Craig voor flink wat onrust zorgt op de set. Zo wil hij volledige creatieve controle over zijn ‘afscheid’, liet hij Phoebe Waller-Bridge een aantal scenes te herschrijven,eiste een eigen chef-kok, personal trainer en fysiotherapeut. Tot slot van rekening kreeg hij ruzie met de regisseur Danny Boyle die daarna zijn werkzaamheden neerlegde.

De film wordt geregisseerd door Cary Fukunaga en bevat naast Daniel Craig, Ralph Fiennes als M, Naomie Harris als Moneypenny, Ben Whishaw als Q en Rami Malek als de nieuwe aartsvijand van Bond.