Openbare bèta Dawn of War III vandaag beschikbaar

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Openbare bèta Dawn of War III vandaag beschikbaar

De nieuwe additie aan de lijst van Warhammer: 40,000-videogames staat voor de deur: Dawn of War III. Wie niet kan wachten, kan zich inschrijven voor de publieke bèta die vanavond wordt vrijgegeven.

Dawn of War III wordt gereleased op 27 april. Deze RTS zal plaatsvinden in het brute sci-fi fantasy-universum dat Warhammer: 40,000 heet. Om de servers te stress-testen en de menigte op te hypen, zal er vandaag (21 april) om 19.00 uur een openbare bèta beschikbaar worden gesteld door Relic Entertainment. De bèta is speelbaar tot en met maandag 24 april 19.00 uur.

Tijdens de bèta zijn alle drie de rassen beschikbaar. Dit zijn Space Marines, Eldar en Orks. Bijna alle units van deze facties zijn speelbaar, hoewel dit niet waar is voor elite units. Tijdens het voorproefje zijn vijf elite units per factie vrijgegeven, ten opzichte van de negen per factie in het uiteindelijke spel. Een tweede verschil zit hem in het aantal doctrines. Doctrines zijn opties van de specificatie bij het bouwen van een leger. Ze geven speciale skills en perks aan legers en elite units. Bij elke game kunnen drie doctrines gebruikt worden. Tijdens de vroege versie van Dawn of War III zijn er zes doctrines per factie beschikbaar. In de volledige game zullen dit er twintig per factie zijn.

Verdere features die missen in de bèta, zijn de mogelijkheid om tegen computergestuurde vijanden te spelen, de aanwezigheid van enkele maps en de mogelijkheid tot single player-campagnes.

Wie zich in wil schrijven voor de bèta, kan dat hier doen.