Open wereld Star Wars-game in ontwikkeling bij EA volgens vacature

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Open wereld Star Wars-game in ontwikkeling bij EA volgens vacature

De meest recente Star Wars-avonturen van EA zijn niet bepaald een succes te noemen. Star Wars Battlefront 2 kreeg eind vorig jaar viel kritiek en ook Visceral Games’ Star Wars-game werd geschrapt (net als de studio). Dat betekent niet dat EA stilzit. Volgens een vacature werkt EA Vancouver aan een nieuwe open wereld Star Wars-game.

In een vacature op EA’s website is te lezen hoe ze op zoek zijn naar een Lead Online Engineer in EA’s Vancouver studio, zo ontdekte GameSpot. Daarbij is het vrij duidelijk dat het om een Star Wars-gerelateerde game gaat, zo blijkt uit de introductie:

We are looking for a talented and experienced Lead Online Engineer to join an established, experienced team of developers working on a AAA Star Wars title in development at EA Vancouver. This is an opportunity to join a veteran team to design, architect, and implement the Online infrastructure for the project, while working with industry-leading central technologies.

Afgelopen jaar sloot Electronic Arts plots Visceral Games. De Star Wars-game waar de studio aan werkte zou daarbij op de schop gaan en in een compleet andere richting gestuurd worden. Mogelijk dat dit het project is waar de Lead Online Engineer aan gaat werken.

Voor meer informatie kun je terecht op de vacaturesite van EA, maar het is belangrijk dat je voldoende ervaring hebt in game development. Of zoals EA het omschrijft: meer dan tien jaar game development-werkervaring.